Posilte PLÍCE a tlusté střevo

Plíce a tlusté střevo

Je čas načerpat posilující vzduch do Vašich plic 🙂

Nejen naši rekonvalescenci můžeme podpořit jednoduchými cviky na posílení plic a tlustého střeva. Víte, že že v tlustém střevě sídlí naše imunita (říká se mu druhý mozek těla)a také je i párovým orgánem k plicím? 

Plíce potřebují otevřený hrudník  – prostor, aby mohla proudit životodárná ENERGIE.

A posílení PLIC je snadné: nejlépe dechem, uvolněním a vytvořením prostoru pro volný dech. 

 

Postavte se tak, aby byly nohy na šíři vašich kyčlí. Ruce dejte za záda a zahákněte palce o sebe. Ruce co nejvíce propínejte dozadu. Hrudník směřujte směrem před sebe a hrudní kost lehce vzhůru. Soustřeďte se na dech, který veďte právě do oblasti hrudníku. Důležité je i uvolnění, zejména ramen. V této pozici setrvejte několik sekund, možná i minut a prociťte svůj dech v oblasti hrudníku, i po vnitřní straně paže až k palcům. Cvik je dobré několikrát opakovat. 

Pro posílení tlustého střeva můžeme rovnou volně přejít ze cviku na plíce jednoduše tím, že se předkloníte (palce zůstanou stále zaháknuté). Ruce za zády ponechte co nejvíce protažené, zapažené, možná až lehce překlopené. Lokty se snažte stále propínat. Znovu se soustřeďte na svůj dech, protažení v oblasti paží a následné uvolnění s dechem jak v horních, tak dolních končetinách. 

Krátké video jak na to najdete na našem Instagramovém profilu @energie_rostlin 🙂

Vydžte, zvládneme to až do jara! Držíme vám palce. ????

????  Víte, proč by se hodila právě teď v zimě LINIE Bachových esencí Impatiens – Olive – Oak? Znáte linie Bachových esencí? Navštivte náš Intenzivní seminář ve dnech 26.3. a 23.4. 2022