Margret Neumannová, úžasná žena, která Schüsslerovy tkáňové soli zviditelnila.

Žije v Německu a s velkou radostí, ba vášní, posupně díky mikroskopu objevila a vyfotografovala svět homeopatik a Schüsslerových solí jinak lidskému oku neviditelný.

(Její krásné obrázky si každý může prohlédnout na webových stránkách www.beautiful-remedies.de.)

Díky spolupráci s Energií rostlin je možné si její obrázky objednat i u nás. (Obrázek se všemi 12 Shüsslerovými solemi ve formátu A2 nebo A3 můžete získat dokonce ihned, protože je máme skladem.)

Zajímá vás, jak takové obrázky vznikaly?

Nejprve to Margret zkusila s homeopatickými globulemi. Sama o tom, jak pracuje se solnými krystaly píše:

„Aby se rozběhl proces krystalizace, nejprve rozpustím globule v demineralizované destilované vodě, aby vzorky nebyly pozměněny minerály obsaženými ve vodě. Na rozdíl od mých jiných vzorků rozpuštěné globule krystalizují obvykle velmi pomalu. Každý nový přípravek vyžaduje několik dní trpělivosti. Velmi pečlivě se snažím vytvářet stejné podmínky přípravy. Empiricky ale tento postup uchopit nejde. Mé experimenty však ukazují, že struktury homeopatických globulí se výrazně liší od struktur neutrálních globulí, které mi také byly laskavě dány k dispozici.

Zdá se, že určité potence vytvářejí určitá barevná spektra, například jsem si všimla, že při nízkých potencích dochází k výraznému zabarvení do tónů jasně zelené a světle tyrkysové.

Kromě výše uvedených úvah mě zaujala především estetická stránka motivů. Doufám, že obrázky dokáží přenést fascinaci, kterou mi vždy práce s mikroskopem a jednotlivými látkami přináší, a/nebo potěší ty, kteří často do styku s těmito krásnými léky přicházejí a nacházejí v nich úlevu nebo zdraví.

 

 Kromě výše uvedených úvah mě oslovila estetická stránka těchto motivů. Doufám, že obrázky dokážou přenést fascinaci, kterou vždy získám z mikroskopu, a/nebo potěší ty, kteří často přicházejí do styku s těmito krásnými léky jiným způsobem.

 

 Schuesslerovy soli jsem poprvé poznala díky kamarádovi, který mé chraplavé hlasivky vzal jako příležitost a soli mi doporučil užívat. Když mi, pro mě překvapivě, obratem pomohly, začale jsem tuto formu terapie zkoumat blíž a zjistila, jak rozmanité a nesmírně užitečné tyto nenápadné tabletky mohou být.

 

Neviditelné?

Poté, co fotografování homeopatických léků vedlo k tak fascinujícím výsledkům, zeptala jsem se sama sebe, zda by Schuesslerovy soli byly pod mikroskopem podobně fotogenické. V době mých prvních pokusů jsem Schuesslerovy soli znala pouze jako tablety. A ty, bohužel, odolaly všem mým snahám je rozpustit bez zanechání zbytků a pak je nechat znovu krystalizovat. Spásu nakonec přinesla prášková forma, kterou mi laskavě dala k dispozici firma Pflüger. Ale i s novými přípravky jsem potřebovala řadu pokusů, než jsem začala dosahovat atraktivních výsledků: Po několika sériích testů s různými koncentracemi roztoku, s teplotami a vlhkostí během krystalizačního procesu jsem byla stále více schopna správně posoudit vývoj a vyfotografovat proces ve správný čas a zachytit zaostřitelné motivy fotoaparátem.

 

Vzrušující sledování…

Během krystalizačního procesu se často mění povaha struktur, které se tvoří, takže v průběhu několika hodin nebo dnů mohou vzniknout velmi odlišné obrazy stejného přípravku. Podobně se podobné struktury nacházejí v různých solích. To ale není překvapivé, protože všechny Schuesslerovy soli jsou založeny na stejné nosné látce laktóza.

Mé experimenty postupně ukázaly, že jednotlivé soli tvoří i specifické krystalické formy, které podle mých zkušeností nelze vytvořit s jinými solemi – i když jsem samozřejmě z každé Schuesslerovy soli pracovala mnoha způsoby a udělala několik testovacích sérií. U některých solí považuji zvláštnosti za výrazné, u jiných méně.

 

Podívejte se pozorně na obrázky:
Jsou struktury spíše jemné nebo hrubé?
Rostou krystaly lineárně nebo mimo střed?
Rostou radiálně nebo zkrouceně?
Jsou tam nějaké přesahy?
Jaká je textura povrchu? Je hladká, šupinatá, chlupatá, čirá popř

 

Vysoce estetické motivy se samozřejmě objevují i ​​v méně specifických strukturách. A tak jsou obrázky v obchodě kompilací těch nejzajímavějších a nejkrásnějších záběrů, přičemž jsem si také dala záležet, aby ke každé soli byl k dispozici alespoň jeden obrázek.

Doufám, že se mi podařilo tímto způsobem „zviditelnit“ tuto fascinující stránku a krásu Schüsslerových solí!

Doufám, že se vám budou líbit.“ Margret


Energie rostlin si Vás dovoluje pozvat k prohlédnutí celé tvorby Margret přímo na jejích stránkách!

Je pro nás opravdu velkou ctí, že můžeme pomocí těchto obrázků umožnit lidem přiblížit se „realitě krásy solných krystalů“!

Nechte se inspirovat obrázky při listování v textech o Schuesslerových solích, užívejte si jejich rozmanitost, stejně jako rozmanitost života…

S hlubokou vděčností,

Lucie a Milca

Objednejte si hned PLAKÁT 12 Schüßlerových solí (formát A2 nebo A3). Můžete si také nejen ten prohlédnout v Tichém prostoru Energie rostlin.

Můžete se i vrátit na celou stránku povídání o solích.