Tkáňové minerální soli Dr. Schuesslera

Znáte Schüsslerovy biochemické soli Dr. Schüsslera?

Naše těla (a samozřejmě i těla dalších živých bytostí) se skládají z mnoha buněk, jejichž nedílnou součástí jsou i minerály a další prvky. Buňky, zdroj života a energie, pak potřebují i různé minerály, které jsou nejen jejich stavební součástí, ale umožňují jim také správně fungovat.

Hlavními 12 minerálními solemi obsaženými v krvi a tkáních se pak rozhodl zabývat Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler (1821-1898), který spojil tehdejší znalosti o buňkách a minerálních solích s jeho homeopatickou praxí, a tak se stal zakladatelem tzv. biochemie.

V dnešní době se nejčastěji setkáváme s nasládlými pastilkami s minerálními látkami, které jsou připravovány z přírodních solí z minerálních pramenů určenými ke každodenní konzumaci (cucají se nebo je lze rozpustit ve vodě a pomalu upíjet). Výběr z nich Vám rádi doporučíme v naší poradně a zakoupit si je můžete v rámci synergie Energie rostlin s rodinnou lékárnou Vitalpoint.

A pokud chcete rovnou vědět „úplně všechno“, nenechte si ujít dvoudenní seminář v Mukařově!

Jak Schüsslerovy soli působí a proč mohou být přínosem i Vám?

Anorganické molekuly minerálů působí přímo v mezibuněčném tkáňovém moku, v buněčných membránách nebo přímo v samotné buňce.

Někdy nás trápí nedostatek konkrétních solí díky přenesení tohoto deficitu z matky na dítě, často je následkem nevyvážené a nehodnotné stravy a v neposlední řadě tyto minerály tělo zpracovává ve zvýšeném množství, pokud je vystaveno elekrosmogu nebo přílišnému stresu a dalším psychickým zátěžím. Na těle se pak tyto nedostatky projevují v podobě různých chorob, oslabení imunity, úrazy atd.

Dr. Schüssler označil a popsal 12 tkáňových solí, jako základ fungování našeho organismu a jejich nedostatek jako podstatu většiny chorob. Těchto 12 anorganických sloučenin můžeme nalézt v každé živé jednotce na Zemi. Doplňování spotřebovávaných tkáňových solí je nepostradatelné nejen pro naši tělesnou úroveň, ale může zásadně ovlivnit psychiku, povahu a charakter člověka.

Schüsslerovy tkáňové soli zcela přirozeným způsobem působí na buněčné úrovni (molekuly solí jsou schopné procházet buněčnou membránou), kde napomáhají doplnit nedostatky, regulují poruchy ať již hormonální nebo bioelektrické, a tím podporují uzdravovací procesy a regeneraci organismu.

Jsou potencované (dynamizované) a proto působí v organismu jako minerální funkční tkáňové (buněčné) prostředky. Potencování je obdobné jako v homeopatii, jedná se tedy nejen o sůl jako takovou, ale také o schopnost soli „komunikovat poselství buňkám“. Nositelem je mléčný cukr, na rozdíl od homeopatických přípravků, kde je nositelem často alkohol. Podle Dr. Schusslera je většina základních solí zpracována potencí D6, některé D12. Přínosem takto zpracovaných solí není pouze doplnění dané soli do organismu, ale především se sůl chová jako spouštěč, který umožňuje buňkám správně a v dostatečném množství absorbovat potřebné soli přímo z potravy (tzv. buněčná terapie).

 

Proč je nabízí i Energie rostlin?

Od začátku je cílem Energie rostlin a tedy i naší poradenské praxe přispět k harmonizaci v prožívání se. Doprovázíme naše klientky i klienty na cestě životem v rovnováze, tedy při prožívání co nejmenší míry utrpení, které nám nejen prožitky na emocionální úrovni přinášejí.

Za přispění jemné podpory Bachovými esencemi působíme na emoční stavy bytostí, které, kromě jemnohmotné úrovně bytí, působí i na úroveň tělesnou.

Dr. Edward Bach, objevitel Bachových květových esencí, již za svého života popisoval velice úzké propojení emocionálního prožívání se s naším fyzickým tělem: emoce (jako je strach, zloba, smutek, vztek, přílišná horlivost, netrpělivost…) oslabují náš imunitní systém, přetěžují fyzickou schránku bytosti a způsobují tak tedy i nedostatek minerálních látek v těle, který se pro Dr. Schüsslera projevuje nejprve na fyzické úrovni v podobě oslabení vitality a reakční schopnosti celého organismu a následně ovlivňuje psychiku i charakter bytosti. Také ale platí, že právě zvýšenou psychickou námahou dochází k nadměrné spotřebě konkrétních minerálů a tedy k jejich nedostatku. Tímto náhledem Dr. Schüssler „magický kruh života“ uzavřel a my se rozhodly nabídnout tkáňové sole Dr. Schüsslera ve spojení s esencemi Dr. Bacha k ještě účinnějšímu a komplexnějšímu působení na živou bytost jako celek. Spolupůsobení Schüsslerových solí a Bachových květových esencí zcela odpovídá filozofii a záměru komplexního pohledu na člověka a lidského zdraví.

Nově si tak u nás můžete nechat sestavit nejen osobní směs Bachových esencí, ale také konzultaci s individuální lahvičkou rozšířit o doporučení Schüsslerových solí.

Energie rostlin proto nově nabízí 12 solí pro rovnováhu a lehkost bytí.

Srdečně Vás tedy zveme do světa Schüsslerových solí:

  • Připravily jsme pro Vás soubor článků pro zvídavé, rozšířili naše služby.
  • Nabízíme samostatné poradenství k výběru individuální kombinace Schüsslerových solí (především podle symptomů na fyzické úrovni, ale i jako účinný prostředek psychické podpory) nebo KOMBI speciál Energie rostlin.
  • Ve spolupráci s rodinnou lékárnou Vitalpoint.cz zprostředkováváme jejich nákup za zvýhodněné ceny pro naše klientky a klienty.

Těšíme se na Vás! Lucie a Milča

Jukněte na pokračující článek k soli č.1. – Calcium fluoratum

Můžete se i vrátit na celou stránku povídání o solích.