Schüsslerova sůl č. 8 Natrium chloratum D6

Tkáňová sůl pro rovnováhu tekutin, osmotická rovnováha, buněčná regenerace.

„sůl nad zlato“ 🙂

Výživové doporučení jde v tomto případě opačným směrem, tedy jíst málo ze zde uvedených potravin: kuchyňskou sůl, preclíkové tyčinky, lupínky a jiné křupavé pečivo, nakládané olivy a uzené výrobky, sýry, bujóny a minerální vody s vysokým obsahem sodíku.

Natrium chloratum pomůže, pokud řešíme obtíže: suché oči, suchá kůže, pálení žáhy. Reguluje osmotický tlak, nedostatek tohoto biominerálu poznáme podle chuti na slané a přetrvávajícího pocitu žízně. Jeho užívání je vhodné i při vysokém krevním tlaku, diabetes, revma nebo migrénách. Je také velmi nápomocné při popáleninách. Společně se solí č. 2 – Calcium phosphoricum se významně podílí na krvetvorbě.

Nedostatek Natria chlorata na psychické úrovni je často způsobován nereálnými očekáváními od nás samých i od okolí. Žádáme příliš mnoho a jsme pak zklamaní, když toho nejsme schopni dosáhnout, neuvědomujeme si, že sami jsme neomezenou studnicí.

Natrium chloratum dodává tedy schopnost otevřít se životodárným silám obnovy ze zdroje veškerého života. Pakliže dokážeme opečovávat vlastní čistotu a jas, budeme dobrou posilou i oporou ostatním.

Transformační cíle:

– uvědomit si zdroj sil, otevřít se jim a rozpoznat, jak s nimi zacházím, jak s nimi hospodařím

– uvědomit si svá vlastní očekávání (realistická a nezaložená na okolím oslavovaných ideálech)

– zacházet se svým nitrem, jako s čirou nádobou, kterou je třeba udržovat v čistotě a jasu

V. Frankl: Nejsme to my, kdo se ptá života, ale je to život, který klade otázky nám.

Čisté bytí!

 

Možná Vás napadá, že Vám jsou některé z charakteristik psychických stavů již povědomé… a to je právě důvod, proč jsme biochemické soli / minerály zařadili i do naší PORADNY nebo SEMINÁŘŮ a zprostředkováváme Vám možnost jejich nákupu ve spolupráci s lékárnou Vital Point.

Biochemické soli jsou další přírodní a velmi účinnou cestou, jak podpořit naše sebeprožívání se. Stejně jako Bachovy esence.

Dr. Schüssler byl přesvědčený, že nedostatek minerálů v těle (jednoduše definovatelný analýzou fyzických projevů) vyvolává v člověku (bytosti) prožitky zatěžujících emocionálních stavů – tedy nerovnováha na fyzické úrovni těla se projevuje jako nerovnováha psychická. To ale není všechno, protože také definoval, že konkrétní psychické prožívání zatěžuje fyzickou stránku, neboť těmito prožitky „somatizujícími“ se v organismu dochází k nadměrné spotřebě solí a tedy k jejich deficitu.

Právě k této soli je snadné kombinovat pro její ještě větší účinnost Bachovy esence:

Právě k této soli je snadné kombinovat pro její ještě větší účinnost Bachovy esence:

Modřín opadavý (19 – Larch) vlašský ořech (33 – Walnut), oliva (23 – Olive) nebo sveřep větevnatý (36 – Wild Oat).

Jak tyto esence používat?

Obraťte se na naši PORADNU: dozvíte se, zda právě tato sůl je pro Vás tou pravou, nebo s Vámi sestavíme a doporučíme Vám nejvhodnější kombinaci Schüsslerových solí.

Také můžete využít komplexního kombinovaného poradenství, ve kterém Vám kromě doporučení solí také sestavíme individuální směs Bachových esencí.

Proč kombinovat užívání Bachových esencí právě s tkáňovými solemi se dočtete v našem článku a samozřejmě Vás srdečně zveme na některý z našich SEMINÁŘŮ.

Tip Energie rostlin:

při potížích s klimatizací, suchým vzduchem, práci u PC, při vysokém krevním tlaku je dobré sůl č. 8 – Natrium chloratum užívat dlouhodobě: 3x 1 tb. denně


Léčení biochemickými prostředky je neškodné, soli se dají jakkoliv kombinovat, je velice jemné a vždy cílené, kdy záleží na konkrétním jednotlivci. Minerální látky obsažené v Schüsslerových solích jsou součástí lidského organismu, tělo s nimi přirozeně každodenně hospodaří: jsou nezbytné pro jeho fungování.
Nesnižují ani jinak neovlivňují jakoukoliv jinou léčbu. Dokonce mohou potlačit i nežádoucí účinky užívaných léků.
V evropském prostředí jsou vedeny jako homeopatika podléhají lékárenskému režimu. Proto Vám nabízíme jejich nákup na www.VITALPOINT.cz.

O dalších solích se můžete dočíst zde:

č. 1 – Calcium fluoratum – tkáňová sůl pro pružnost a pevnost: tkáňová sůl pro kůži, vazivo, šlachy, cévy, svaly a také nehty

č. 2 – Calcium phosphoricum – tkáňová sůl pro kosti, nervový systém, regenerace – rekonvalescence

č. 3 – Ferrum phosphoricum – tkáňová sůl první pomoci, podpora imunitního systému, první stadium zánětu, bolest

č. 4 – Kalium chloratum – tkáňová sůl sliznic, druhé stadium zánětu, nadváha, alergie

č. 5 – Kalium phosphoricum – tkáňová sůl pro nervy a mysl, sůl životní energie

č. 6 – Kalium sulfuricum – tkáňová sůl pro očistu, chronický zánět, čistič krve a lymfy

č. 7 – Magnesium phosphoricum – tkáňová sůl známá jako „horká sedmička“: křeče, bolest, svaly, kosti, nervový systém

č. 8 – Natrium chloratum – tkáňová sůl pro rovnováhu tekutin, osmotická rovnováha, buněčná regenerace: „sůl nad zlato“

č. 9 – Natrium phosphoricum – tkáňová sůl metabolismu kyselin a zásad, metabolismus lipidů

č. 10 – Natrium sulfuricum – tkáňová sůl očisty: regulace vylučování vody, detoxikace

č. 11 – Silicea – tkáňová sůl pro vlasy, nehty, kůži: váže toxiny, napomáhá tvorbě kolagenu

č. 12 – Calcium sulfuricum – tkáňová sůl na čistící procesy a sliznice: čistič krve, dlouhodobé záněty a hnisavé procesy

Jukněte na pokračující článek k soli č.9 – Natrium phosphoricum
Můžete se i vrátit na celou stránku povídání o solích.