Schüsslerova sůl č. 10 Natrium sulfuricum D6

Tkáňová sůl očisty.

Natrium sulfuricum D6 je biochemická sůl pro čistění a vyměšování.

Sodík se nachází ve všech slaných potravinách, jako je uzené maso a rybí výrobky, nakládané olivy, sýr, bujónové kostky a preclíkové tyčinky. Ty by se měly užívat jen výjimečně. Síru pak obsahuje sušené ovoce, vejce. Zdravý výskyt sodíku je naopak v jablkách, květáku, jahodách, ovsu, mrkvi, bramborách, zelí, salátu, ředkvičkách, celeru a cibuli.

V těle ho najdeme především v játrech a žlučníku.

Natrium sulfuricum pomůže při slabosti trávení, při bolestech hlavy, při nastydnutí nebo prochladnutí. Vhodné je pro zimomřivé, pro ty, kterým se potí ruce a nohy.

Natrium sulfuricum především odvodňuje (pomáhá tedy u otoků), používá se jako projímadlo. Odvádí z těla také škodliviny, tedy je vhodné při konzumaci alkoholu, ale také je velmi důležité pro konzumenty RAW stravy. Posiluje játra a reguluje metabolismus cukrů.

Nedostatek Natria sulfurica na psychické úrovni může být způsoben příliš upjatým náhledem na pravdu, dodržováním a lpěním na principech a pravidlech, koncentraci na maličkosti nebo dokonce malichernosti místo náhledu na celek. Někdy trpí přílišným nadšením až omezováním druhých a vracením se do minulosti a k problémům, ale také utíkáním od problémů.

Transformační cíle:

– nejen můj názor je správný, i perspektivy ostatních mohou být správné

– otevřený a aktivní přístup ke konfliktům je přínosem

– radost ze života a z bližních, rozvoj vztahů za to stojí ????

– oceňujme a respektujme sami sebe i okolí

– nelpět na dogmatech, nelpět, neboť mě brzdí – důvěra v proud života

 Život je nádoba ale ne tvar!

 

Možná Vás napadá, že Vám jsou některé z charakteristik psychických stavů již povědomé… a to je právě důvod, proč jsme biochemické soli / minerály zařadili i do naší PORADNY nebo SEMINÁŘŮ a zprostředkováváme Vám možnost jejich nákupu ve spolupráci s lékárnou Vital Point.

Biochemické soli jsou další přírodní a velmi účinnou cestou, jak podpořit naše sebeprožívání se. Stejně jako Bachovy esence.

Dr. Schüssler byl přesvědčený, že nedostatek minerálů v těle (jednoduše definovatelný analýzou fyzických projevů) vyvolává v člověku (bytosti) prožitky zatěžujících emocionálních stavů – tedy nerovnováha na fyzické úrovni těla se projevuje jako nerovnováha psychická. To ale není všechno, protože také definoval, že konkrétní psychické prožívání zatěžuje fyzickou stránku, neboť těmito prožitky „somatizujícími“ se v organismu dochází k nadměrné spotřebě solí a tedy k jejich deficitu.

Právě k této soli je snadné kombinovat pro její ještě větší účinnost Bachovy esence:

Právě k této soli je snadné kombinovat pro její ještě větší účinnost Bachovy esence:

zimolez kozí list (16 – Honeysuckle), sporýš lékařský (31 – Vervain), řepík lékařský (1 – Agrimony), vinná réva (32 – Vine) nebo voda z léčivých pramenů (27 – Rock Water).

Jak tyto esence používat?

Obraťte se na naši PORADNU: dozvíte se, zda právě tato sůl je pro Vás tou pravou, nebo s Vámi sestavíme a doporučíme Vám nejvhodnější kombinaci Schüsslerových solí.

Také můžete využít komplexního kombinovaného poradenství, ve kterém Vám kromě doporučení solí také sestavíme individuální směs Bachových esencí.

Proč kombinovat užívání Bachových esencí právě s tkáňovými solemi se dočtete v našem článku a samozřejmě Vás srdečně zveme na některý z našich SEMINÁŘŮ.

Tip Energie rostlin:

pro získání rovnováhy je dobré sůl č. 10 – Natrium sulfuricum velmi účinně kombinovat se solí č. 6 – Kalium sulfuricum a solí č. 12 – Calcium sulfuricum:
ráno: č. 12 – Calcium sulfuricum, večer: č. 10 – Natrium sulfuricum a č. 6 – Kalium sulfuricum


Léčení biochemickými prostředky je neškodné, soli se dají jakkoliv kombinovat, je velice jemné a vždy cílené, kdy záleží na konkrétním jednotlivci. Minerální látky obsažené v Schüsslerových solích jsou součástí lidského organismu, tělo s nimi přirozeně každodenně hospodaří: jsou nezbytné pro jeho fungování.
Nesnižují ani jinak neovlivňují jakoukoliv jinou léčbu. Dokonce mohou potlačit i nežádoucí účinky užívaných léků.
V evropském prostředí jsou vedeny jako homeopatika podléhají lékárenskému režimu. Proto Vám nabízíme jejich nákup na www.VITALPOINT.cz.

O dalších solích se můžete dočíst zde:

č. 1 – Calcium fluoratum – tkáňová sůl pro pružnost a pevnost: tkáňová sůl pro kůži, vazivo, šlachy, cévy, svaly a také nehty

č. 2 – Calcium phosphoricum – tkáňová sůl pro kosti, nervový systém, regenerace – rekonvalescence

č. 3 – Ferrum phosphoricum – tkáňová sůl první pomoci, podpora imunitního systému, první stadium zánětu, bolest

č. 4 – Kalium chloratum – tkáňová sůl sliznic, druhé stadium zánětu, nadváha, alergie

č. 5 – Kalium phosphoricum – tkáňová sůl pro nervy a mysl, sůl životní energie

č. 6 – Kalium sulfuricum – tkáňová sůl pro očistu, chronický zánět, čistič krve a lymfy

č. 7 – Magnesium phosphoricum – tkáňová sůl známá jako „horká sedmička“: křeče, bolest, svaly, kosti, nervový systém

č. 8 – Natrium chloratum – tkáňová sůl pro rovnováhu tekutin, osmotická rovnováha, buněčná regenerace: „sůl nad zlato“

č. 9 – Natrium phosphoricum – tkáňová sůl metabolismu kyselin a zásad, metabolismus lipidů

č. 10 – Natrium sulfuricum – tkáňová sůl očisty: regulace vylučování vody, detoxikace

č. 11 – Silicea – tkáňová sůl pro vlasy, nehty, kůži: váže toxiny, napomáhá tvorbě kolagenu

č. 12 – Calcium sulfuricum – tkáňová sůl na čistící procesy a sliznice: čistič krve, dlouhodobé záněty a hnisavé procesy

Jukněte na pokračující článek k soli č.11 – Silicea
Můžete se i vrátit na celou stránku povídání o solích.