Schüsslerova sůl č. 3 Ferrum phosphoricum D12

Tkáňová sůl první pomoci.

Ferrum phosphoricum D12 je považována za hlavní biochemickou sůl pro aktivaci imunitního systému.

Tuto sůl doporučujeme užívat v případě náhlých situací, při nemoci.

Ve stravě se železo nachází především v celozrnných obilovinách, pohance, ořeších, čočce, hrachu, švestkách, jahodách, datlích, pažitce, špenátu, jehněčím, salátu, řeřiše, zelí, pivovarských kvasnicích, sójových výrobcích, ovesných vločkách, obilných klíčcích, vejcích, rybách, mase, bramborách a mléčných výrobcích.

Ferrum phosphoricum pomůže, pokud řešíte 1. stadium nemoci nebo zánětu, při teplotách do 38,8 °C, při nedostatku železa, v období růstu, ale i kojení, při menstruaci, při alergiích, když se prochladíte nebo máte teplotu atd.
Je to sůl první pomoci při úrazech (otevřené rány, řezné a sečné rány a odřeniny, pohmožděniny) a bolestech, které se zhoršují teplem nebo pohybem. Při popáleninách se ale užívá přednostně sůl č. 8 – Natrium chloratum.

S Ferrem phosphoricem se pojí mj. potřeba se unavit, případně vztek a naštvání se na cokoliv a kohokoliv.  Člověk s nedostatkem železa často vyhledává konflikty s bližními, partnery nebo přáteli, vnucuje jim své vize. A toto chování může být opravdu extrémní.
Také bývá nesnášenlivý k jakýmkoliv omezením, nerad se podřizuje vnějším povinnostem, nežije v souladu se životem, ale v trvalém boji s ním. Sůl č. 3 – Ferrum phosphoricum je solí VZTAHŮ.

Transformační cíle:

– akceptace názorů ostatních a nepřebírání odpovědnosti za druhé

– jasně se zaměřit na tok života a klidně reagovat, nechat věci plynout

– navzdory vnějším omezením žít život ve vnitřní svobodě, odpočívat a žít v radosti a lehkosti

Je to tak, jak to je. A to je dobře.
V. Frankl: Já sám jsem PROSTOR, ve kterém dýchám.

Možná Vás napadá, že Vám jsou některé z charakteristik psychických stavů již povědomé… a to je právě důvod, proč jsme biochemické soli / minerály zařadili i do naší PORADNY nebo SEMINÁŘŮ a zprostředkováváme Vám možnost jejich nákupu ve spolupráci s lékárnou Vital Point.

Biochemické soli jsou další přírodní a velmi účinnou cestou, jak podpořit naše sebeprožívání se. Stejně jako Bachovy esence.

Dr. Schüssler byl přesvědčený, že nedostatek minerálů v těle (jednoduše definovatelný analýzou fyzických projevů) vyvolává v člověku (bytosti) prožitky zatěžujících emocionálních stavů – tedy nerovnováha na fyzické úrovni těla se projevuje jako nerovnováha psychická. To ale není všechno, protože také definoval, že konkrétní psychické prožívání zatěžuje fyzickou stránku, neboť těmito prožitky „somatizujícími“ se v organismu dochází k nadměrné spotřebě solí, a tedy k jejich deficitu.

 

Právě k této soli je snadné kombinovat pro její ještě větší účinnost Bachovy esence:

Dub letní (22 – Oak) na harmonizaci boje se světem i přes vyčerpanost, vinná réva (32 – Vine) pro přílišnou dominantnost, buk lesní (3 – Beech) pro odpor k tomu, co je, sveřep větevnatý (36 – Wild Oat) pro nalezení té správné cesty, a nebo také netýkavku žláznatou (18 – Impatiens).

Jak tyto esence používat?

Obraťte se na naši PORADNU: dozvíte se, zda právě tato sůl je pro Vás tou pravou, nebo s Vámi sestavíme a doporučíme Vám nejvhodnější kombinaci Schüsslerových solí.

Také můžete využít komplexního kombinovaného poradenství, ve kterém Vám kromě doporučení solí také sestavíme individuální směs Bachových esencí.

Proč kombinovat užívání Bachových esencí právě s tkáňovými solemi se dočtete v našem článku a samozřejmě Vás srdečně zveme na některý z našich SEMINÁŘŮ.

Tip Energie rostlin:

pro posílení imunity sůl č. 3 – Ferrum phosphoricum doporučujeme v kombinaci se solemi č. 6 – Kalium sulfuricum a č. 7 – Magnesium phosphoricum:
ráno: č. 3 – Ferrum phosphoricum, poledne: č. 6 – Kalium sulfuricum, večer: č. 7 – Magnesium phosphoricum


Léčení biochemickými prostředky je neškodné, soli se dají jakkoliv kombinovat, je velice jemné a vždy cílené, kdy záleží na konkrétním jednotlivci. Minerální látky obsažené v Schüsslerových solích jsou součástí lidského organismu, tělo s nimi přirozeně každodenně hospodaří: jsou nezbytné pro jeho fungování.
Nesnižují ani jinak neovlivňují jakoukoliv jinou léčbu. Dokonce mohou potlačit i nežádoucí účinky užívaných léků.
V evropském prostředí jsou vedeny jako homeopatika podléhají lékárenskému režimu. Proto Vám nabízíme jejich nákup na www.VITALPOINT.cz.

O dalších solích se můžete dočíst zde:

č. 1 – Calcium fluoratum – tkáňová sůl pro pružnost a pevnost: tkáňová sůl pro kůži, vazivo, šlachy, cévy, svaly a také nehty

č. 2 – Calcium phosphoricum – tkáňová sůl pro kosti, nervový systém, regenerace – rekonvalescence

č. 3 – Ferrum phosphoricum – tkáňová sůl první pomoci, podpora imunitního systému, první stadium zánětu, bolest

č. 4 – Kalium chloratum – tkáňová sůl sliznic, druhé stadium zánětu, nadváha, alergie

č. 5 – Kalium phosphoricum – tkáňová sůl pro nervy a mysl, sůl životní energie

č. 6 – Kalium sulfuricum – tkáňová sůl pro očistu, chronický zánět, čistič krve a lymfy

č. 7 – Magnesium phosphoricum – tkáňová sůl známá jako „horká sedmička“: křeče, bolest, svaly, kosti, nervový systém

č. 8 – Natrium chloratum – tkáňová sůl pro rovnováhu tekutin, osmotická rovnováha, buněčná regenerace: „sůl nad zlato“

č. 9 – Natrium phosphoricum – tkáňová sůl metabolismu kyselin a zásad, metabolismus lipidů

č. 10 – Natrium sulfuricum – tkáňová sůl očisty: regulace vylučování vody, detoxikace

č. 11 – Silicea – tkáňová sůl pro vlasy, nehty, kůži: váže toxiny, napomáhá tvorbě kolagenu

č. 12 – Calcium sulfuricum – tkáňová sůl na čistící procesy a sliznice: čistič krve, dlouhodobé záněty a hnisavé procesy

Jukněte na pokračující článek k soli č. 4 – Kalium chloratum
Můžete se i vrátit na celou stránku povídání o solích.